Sisu tutvustus

1996. aastal komeedina maailma näitelavadele ilmunud iiri näitekirjaniku Martin McDonaghi näidenditriloogiat „Mägede iluduskuninganna“, „Connemara kolp“ ja „Üksildane lääs“ ühendab ühine tegevuskoht Iirimaa läänerannikul: Connemara, Leenane.

Kõik triloogia osad on vaadatavad ka iseseisvate näidenditena.

“Üksildases läänes” kohtume isa matustelt tulevate kahe venna ja talitust läbi viinud kirikuõpetajaga. Nende kolme omavahelistes suhetes rullub lahti armastuse ja vihkamise, halastuse ja andestuse, ihnsuse ja kadeduse keerukas sasipundar. Sellele lisab värvi salapärane Tüdruk, kelle tulekuga lisandub küsimus: kes on siin ilmas see tugevam pool? Küsimusi on rohkemgi. Kuidas suri isa? Kellele kuulub maja? Kui mitu pühakuju on vaja omada hinge päästmiseks?

Need on vaid mõned üksikud näited neist küsimustest millega tegelased, koos publikuga maadlevad… ja piisonid on juba toas!

Eriline tänu Üllar Saaremäele!

Toetab Kultuurkapital

Autor

Martin McDonagh (54)

26.03.1970

London

Martin McDonagh (sündinud 26. märtsil 1970 Londonis Suurbritannias) on iiri näitekirjanik ja filmirežissöör. Ta on tuntuks saanud eelkõige oma kahe näidenditriloogiaga (“The Leenane Trilogy” ja…

Vaata edasi...

Veel lavastusi

Tere tulemast!

Eesti Lavastuste Andmebaas
ootab Sind oma teatrielamusi jagama.