Sisu tutvustus

Lavakunstikooli 28. lennu üliõpilased on senises koolitöös kokku puutunud väga eriilmeliste materjalide ja lavastajatega, õppinud füüsilist ja visuaalset teatrit, töötanud ajalooliste allikate ja regilauluga, dokumentaalse ja omaeluloolise materjaliga. Nüüd tuuakse publiku ette maailmaklassikasse kuuluv värssnäidend EMTA Lavakunstikooli juhataja Lembit Petersoni juhendamisel, kelle jaoks on Molière (1622–1673) üks olulisemaid autoreid.

Peterson on kogu oma teatrielu jooksul tema näidendeid palju kordi lavastanud, praegugi on Eesti Draamateatri mängukavas „Tartuffe“, näidend, mis tõelise ja näilise vahet vaagides seostub selgesti ka „Õpetatud naiste“ teemaga. Näiline või võltsõpetatus ei lase inimesel usaldada oma loomulikke tundeid ja tegelikke teadmisi. „Õpetatud naised“ kirjutas Molière aastal 1672. Kolm ja pool sajandit hiljem tõdeme, et tema iroonia võltsharituse ehk pealiskaudsuse, muljejätmise, edevuse ja poolikuse suhtes on kahjuks endiselt päevakohane.

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli 28. lennu bakalaureuselavastus. Kursuse juhendajad Anne Türnpu ja Mart Koldits.

Autor

Molière (51)

15.01.1622-17.02.1673

Pariis

Vaata edasi...

Veel lavastusi

Tere tulemast!

Eesti Lavastuste Andmebaas
ootab Sind oma teatrielamusi jagama.