Algasid proovid Andres Noormetsa lavastusega “Valged põdrad”

Foto: Heigo Teder

Ugala teatris algasid proovid lavastusega “Valged põdrad”, mille lavastaja, kunstnik ja muusikaline kujundaja on Andres Noormets. Piret Jaaksi näidend, mis jõuab publiku ette 21. novembril, võitis nime all “Siirderiitujad” 2019. aastal Eesti Teatriagentuuri näidendivõistlusel I preemia.

Vanasse talumajja ühes mereäärses külas kolivad noor mees ja naine. Esimesest pilgust on selge, et nad on linnainimesed. Mees on imelik – ise elab looduskaitsealal, aga tassib püssi kaasas. Tema napisõnaline naine on aga veel imelikum. Miks nad siia tulid? Sellesse kolkasse, kus kõik tunnevad kõiki ja elutuiksoonteks on vaikselt tiksuv kauplus ja külabaar?

Lavastaja Andres Noormets: “Entroopiauurijad väidavad, et sõltuvalt süsteemi läbiva energia hulgast võib samal süsteemil esineda nii korrastatud kui korrastamata olekuid. See süsteem võib olla inimene. Tema erinevad olekud on selle teatritöö huvipunktid. Lisanüansi annab teadmine, et valged põdrad on looduses ka päriselt olemas.”

Laval on Ilo-Ann Saarepera, Marika Palm, Laura Kalle või Marion Tammet (TÜ VKA), Liisu Krass (külalisena), Peeter Jürgens, Rait Õunapuu, Vallo Kirs ja Tanel Ingi. Kostüümikunstnik on Maarja Viiding ning valguskujundaja Villu Konrad.

Valged põdrad – esimene proov

Seotud lavastus:

7.5 Valged põdrad (2020)

Seotud teater/tootja:

Ugala Teater

Autor: Mari Nurk
Allikas: Ugala Teater
Kuupäev: 22.09.2020
Foto: Heigo Teder

Veel artikleid

Kommentaarid

Telli teavitused
Teavita mind
0 Kommentaari
Tekstisisesed arvamused
Vaata kõiki arvamusi

Tere tulemast!

Eesti Lavastuste Andmebaas
ootab Sind oma teatrielamusi jagama.