Sisu tutvustus

Andrus Kivirähki näidend “Liblikas” põhineb autori samanimelisel romaanil, mis räägib Eesti teatrielust 20. sajandi algul ja rahvusteatri “Estonia” sünnist. Teose üheks keskseks tegelaseks on Kadrina kihelkonnas, Loobu jõe kaldal, Arbavere külas sündinud näitleja ja tantsija Erika Tetzky, kes tegi tähelennu teatritaevasse, kuid see katkes ta varase surma tõttu. Kivirähki “Liblikas” on ühtaegu kurb ja naljakas ning ülistab kunsti ja teatrit, näidates, et just nende kaudu on võimalik ületada surma.

Lea Tormis: ” Üks aeg saab ümber, asjaarmastajate, Suurte Diletantide ja ebakindlalt boheemliku, kuid ehtsa mängurõõmu aeg. Alustajate aeg. Tões ja vaimus, nagu tookord kombeks, mängu ja luiskamisega pooleks. Natuke nostalgiat lisaks.”

Doris Kareva : “Tegu on puhta rõhutan: puhta , vaimustava blufiga, haarava teosega, mis ehk ei asenda teatriajalugu, aga ületab, ülendab selle.”

Autor

Andrus Kivirähk (53)

17.08.1970

Andrus Kivirähk (17. VIII 1970 Tallinn), näitekirjanik, prosaist, lastekirjanik ja följetonist. Eesti Kirjanike Liidu liige (1996). Ants Kivirähki ja Ingrid Kivirähki poeg, Tiina Vapperi vend.…

Vaata edasi...

Veel lavastusi

Tere tulemast!

Eesti Lavastuste Andmebaas
ootab Sind oma teatrielamusi jagama.